Jesteśmy entuzjastami ćwiczeń siłowych, a w szczególności kulturystycznych, uprawiamy je dla zdrowia, sprawności fizycznej, ładnej sylwetki Wśród nas jest także kobieta i pewnie będzie ich więcej. Jesteśmy w różnym wieku. Starzy - to życiowo doświadczone wygi, byli czołowi zawodnicy, instruktorzy, organizatorzy, sędziowie, czyli pionierzy polskiej kulturystyki.
Młodzi zaś, to rozumiejący, że kulturystyka jest z jednej strony podbudową zdrowia, z drugiej zaś przygotowaniem fizycznym i psychicznym do dorosłego życia, kariery zawodowej, ewentualnie do uprawiania innych dyscyplin sportowych.
Wszystkich łączy nas to, że ćwiczymy i interesujemy się wszystkim tym, co wiąże się z kulturystyką. Większość z nas to fachowcy w nauczaniu kulturystyki, bardzo dobrze znamy historię polskiej kulturystyki, metodykę treningu i praktyczne jej stosowanie, od lat 60 -tych. Pogłębiamy swoją wiedzę w dziedzinach pomocnych do zrozumienia, jak zdrowo i efektywnie ćwiczyć.
I co najważniejsze, jesteśmy zwolennikami kulturystyki nieskażonej środkami dopingującymi, tak ostatnio modnymi w środowisku atletów. Szczególnie akcentujemy to, że regularne ćwiczenia i ich efekty nie są dla nas głównym celem, lecz tylko elementem stylu zdrowego życia. Swoje ambicje realizujemy w nauce i pracy zawodowej. Każdy z nas ma wysokie umiejętności zawodowe, a większość sukcesy w pracy.
A oto poniżej krótkie o nas notki biograficzne:
Maria Szustakowska – Chojnacka (Od 1 marca 2008 r.) Ukończyła studia na Politechnice Łódzkiej na wydziale chemii spożywczej oraz w szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie (kierunek: mikrobiologia żywności). Jest doświadczonym technologiem żywienia, dietetykiem, również w żywieniu sportowców. Wykłada między innymi w Zakładach Doskonalenia Zawodowego we Włocławku, Toruniu, Inowrocławiu i w Instytucie Medycyny Uzdrowiskowej w Poznaniu. Napisała kilkanaście książek i wiele artykułów. Z pozycji książkowych między innymi: „Sztuka kulinarna państw Unii Europejskiej oraz innych narodów.”, „ Zapraszamy do stołu”, „100 Roślin w Twojej kuchni. Wykorzystaj moc natury”. Ostatnio ukazała się w księgarniach pozycja „Nasze zdrowie a składniki odżywcze”, w której Autorka podkreśla role składników pokarmowych (szczególnie egozogennych). Wskazuje na zagrożenia - powodujące straty cennych składników, potrzebnych organizmowi człowiekowi do prawidłowego funkcjonowania, co w konsekwencji prowadzi do zaburzeń i chorób, których można uniknąć, stosując odpowiednią dietę. |
<< 1 z 2 >>