Strona G堯wna

Nasz program

O nas

Forum

Galeria zdj耩

PIONIERZY

Kontakt
Artyku造:
Jan W這darek
Historia
Sylwetki
Wywiady
Porady
Trening
Dietetyka
Medycyna
Wspomaganie
Sterydy
O鈔odki
R荅NE
Statystyka
Odwiedzi這 nas:
4399573
os鏏.
Oni s z nami:
Jedzcie mas這! Margaryna truje!

Na zdj璚iu Ken Calovigion (l.17) , z okresu "Z這tej Ery Kulturystyki"

Profesor Gra篡na Cichosz, specjalistka do spraw 篡wienia cz這wieka demaskuje powszechnie panuj帷e mity!

Ma by 廝鏚貫m witamin, nie zawiera z貫go cholesterolu. Ale naukowcy nie maj w徠pliwo軼i – margaryna szkodzi zdrowiu. Podczas jej produkcji wydzielaj si szkodliwe dla zdrowia substancj, powoduj帷e nowotwory!


- Jedyn zalet margaryny jest jej cena –m闚i prof. dr. hab. Gra篡na Cichosz, specjalista 篡wienia cz這wieka z Uniwersytetu Warmi雟ko – Mazurskiego. – Zawarte w nie niekt鏎e substancje mog prowadzi do nowotwor闚.

Mas這 powstaje naturalnie – z krowiego mleka, a margaryna w fabryce. Proces produkcji polega na utwardzeniu podgrzewanych olei ro郵innych w mas. W trakcie tego procesu powstaj sztuczne szkodliwe dla zdrowia substancje ( np. izomery trans.). P騧niej s dodawane sztuczne zag瘰tniki i ten produkt pakowany jest w estetyczne opakowania.

Producenci zachwalaj margaryny, jako zdrowie ze 廝鏚貫m witamin. – Ju ta masowo嗆 reklam jest dla nas znakiem ostrzegawczym – m闚i prof. Cichosz. – W Anglii, Hiszpanii czy Danii je si trzy razy wi璚ej mas豉 ni w Polsce. I tam jest mniejsza zachorowalno嗆 na nowotwory.

Mas這 jest tak瞠 naturalnym 毒鏚貫m witamin – m.in. A, D, E, kt鏎e bezpo鈔ednio odpowiadaj za nasze zdrowie. Nie zawiera konserwant闚. A poza tym jest smaczniejsze!

Dlaczego mas這 jest lepsze od margaryny?-
Mas這 zawiera cholesterol „dodatni”, niezb璠ny do prawid這wego funkcjonowania m霩gu.
- Mas這 zawiera wap i bia趾o potrzebne do budowania kom鏎ek i tkanek oraz funkcjonowania organizmu.
- Technologia produkcji margaryny sprzyja powstawaniu substancji rakotw鏎czych. Mas這 powstaje w spos鏏 naturalny.
- Margaryna zawiera sztuczne substancje zag瘰zczaj帷e, barwnik i konserwanty, kt鏎e mog si odk豉da w organizmie.
- Mas這 powoduje wi瘯sze przyswajanie potrzebnych sk豉dnik闚 od篡wczych i witamin z po篡wienia.
Autor: TON

JWIP.PL:
Mas這 ma d逝g histori r闚nie w od篡wianiu kulturyst闚, jest wymieniane w naukowych opracowaniach o racjonalnym od篡wianiu sportowc闚, za margaryna jest przewa積ie pomijana. O roli mas豉 w 篡wieniu kulturysty warto podyskutowa na naszym forum („ wspomaganie”) . .
Powy窺zy artyku ukaza si w gazecie „FAKT” w dn. 27.04.2010 r.
57.Rej.57/ Dietetyka -5/ 29.04.2010

Nie nale篡 rozpoczyna treningu si這wego pod wp造wem 鈔odk闚 dopinguj帷ych i odurzaj帷ych. Przed wykonywaniem opisanych tutaj metod treningowych i 獞icze nale篡 si skonsultowa z lekarzem. Autorzy i w豉軼iciel strony JWIP.PL nie ponosz jakiejkolwiek odpowiedzialno軼i za skutki dzia豉 wynikaj帷ych bezpo鈔ednio lub po鈔ednio z wykorzystania informacji zawartych na tej stronie.
Ostatnie Artyku造
Spotkanie z ambas...
Zmar Antoni Ko貫...
Pozdrowienia z wa...
Przemys豉w Kwiatk...
Stawia貫m na wsze...
Flesz
Alfred Chodakowski (2005 r.)
Alfred Chodakowski (2005 r.)
SYLWETKI
Na forum
Tylko aktywnych zapraszamy na forum
oraz
do Pionier闚



















































Je瞠li na tej stronie widzisz b陰d, napisz do nas.

Jan W這darek | Historia | Sylwetki | Wywiady | Porady | Trening | Dietetyka | Medycyna | Wspomaganie | Sterydy | O鈔odki | R荅NE