Strona G堯wna

Nasz program

O nas

Forum

Galeria zdj耩

PIONIERZY

Kontakt
Artyku造:
Jan W這darek
Historia
Sylwetki
Wywiady
Porady
Trening
Dietetyka
Medycyna
Wspomaganie
Sterydy
O鈔odki
R荅NE
Statystyka
Odwiedzi這 nas:
4295868
os鏏.
Oni s z nami:
Jedzcie mas這! Margaryna truje!

Na zdj璚iu Ken Calovigion (l.17) , z okresu "Z這tej Ery Kulturystyki"

Profesor Gra篡na Cichosz, specjalistka do spraw 篡wienia cz這wieka demaskuje powszechnie panuj帷e mity!

Ma by 廝鏚貫m witamin, nie zawiera z貫go cholesterolu. Ale naukowcy nie maj w徠pliwo軼i – margaryna szkodzi zdrowiu. Podczas jej produkcji wydzielaj si szkodliwe dla zdrowia substancj, powoduj帷e nowotwory!


- Jedyn zalet margaryny jest jej cena –m闚i prof. dr. hab. Gra篡na Cichosz, specjalista 篡wienia cz這wieka z Uniwersytetu Warmi雟ko – Mazurskiego. – Zawarte w nie niekt鏎e substancje mog prowadzi do nowotwor闚.

Mas這 powstaje naturalnie – z krowiego mleka, a margaryna w fabryce. Proces produkcji polega na utwardzeniu podgrzewanych olei ro郵innych w mas. W trakcie tego procesu powstaj sztuczne szkodliwe dla zdrowia substancje ( np. izomery trans.). P騧niej s dodawane sztuczne zag瘰tniki i ten produkt pakowany jest w estetyczne opakowania.

Producenci zachwalaj margaryny, jako zdrowie ze 廝鏚貫m witamin. – Ju ta masowo嗆 reklam jest dla nas znakiem ostrzegawczym – m闚i prof. Cichosz. – W Anglii, Hiszpanii czy Danii je si trzy razy wi璚ej mas豉 ni w Polsce. I tam jest mniejsza zachorowalno嗆 na nowotwory.

Mas這 jest tak瞠 naturalnym 毒鏚貫m witamin – m.in. A, D, E, kt鏎e bezpo鈔ednio odpowiadaj za nasze zdrowie. Nie zawiera konserwant闚. A poza tym jest smaczniejsze!

Dlaczego mas這 jest lepsze od margaryny?-
Mas這 zawiera cholesterol „dodatni”, niezb璠ny do prawid這wego funkcjonowania m霩gu.
- Mas這 zawiera wap i bia趾o potrzebne do budowania kom鏎ek i tkanek oraz funkcjonowania organizmu.
- Technologia produkcji margaryny sprzyja powstawaniu substancji rakotw鏎czych. Mas這 powstaje w spos鏏 naturalny.
- Margaryna zawiera sztuczne substancje zag瘰zczaj帷e, barwnik i konserwanty, kt鏎e mog si odk豉da w organizmie.
- Mas這 powoduje wi瘯sze przyswajanie potrzebnych sk豉dnik闚 od篡wczych i witamin z po篡wienia.
Autor: TON

JWIP.PL:
Mas這 ma d逝g histori r闚nie w od篡wianiu kulturyst闚, jest wymieniane w naukowych opracowaniach o racjonalnym od篡wianiu sportowc闚, za margaryna jest przewa積ie pomijana. O roli mas豉 w 篡wieniu kulturysty warto podyskutowa na naszym forum („ wspomaganie”) . .
Powy窺zy artyku ukaza si w gazecie „FAKT” w dn. 27.04.2010 r.
57.Rej.57/ Dietetyka -5/ 29.04.2010

Nie nale篡 rozpoczyna treningu si這wego pod wp造wem 鈔odk闚 dopinguj帷ych i odurzaj帷ych. Przed wykonywaniem opisanych tutaj metod treningowych i 獞icze nale篡 si skonsultowa z lekarzem. Autorzy i w豉軼iciel strony JWIP.PL nie ponosz jakiejkolwiek odpowiedzialno軼i za skutki dzia豉 wynikaj帷ych bezpo鈔ednio lub po鈔ednio z wykorzystania informacji zawartych na tej stronie.
Ostatnie Artyku造
Zmar Antoni Ko貫...
Pozdrowienia z wa...
Przemys豉w Kwiatk...
Stawia貫m na wsze...
Cytryna na zdrowi...
Flesz
Waldemar Sulich - wszechstronny, 2010 r.
Waldemar Sulich - wszechstronny, 2010 r.
GO列IE
Na forum
Tylko aktywnych zapraszamy na forum
oraz
do Pionier闚



















































Je瞠li na tej stronie widzisz b陰d, napisz do nas.

Jan W這darek | Historia | Sylwetki | Wywiady | Porady | Trening | Dietetyka | Medycyna | Wspomaganie | Sterydy | O鈔odki | R荅NE