
(Rosyjskie wydanie)
Z przyjemnością informujemy, że książka naszej Koleżanki Marii Szustakowskie – Chojnackiej, pt. „100 roślin w twojej kuchni” została przetłumaczona przez moskiewskie wydawnictwo i ostatnio trafiła do księgarń w całej Rosji.
W tym ładnym, ciekawym i obszernym wydaniu, Autorka opisuje rośliny jadalne – owoce, warzywa, zioła lecznice oraz przyprawy podając zawartość witamin, składników mineralnych i substancji aktywnych biologicznie, które mogą wspomóc leczenie i poprawić samopoczucie.
W książce mamy informacje na temat 100 roślin wykorzystywanych w kuchni. Są też przepisy na smaczne potrawy, zupy, dania główne, przystawki, ciasta, napoje, nalewki i konfitury pochodzące z kuchni polskiej i różnych krajów świata.
Gratulujemy i życzymy dalszych osiągnięć w popularyzowaniu polskich potraw!
JWIP.PL
Rej.260/dietetyka – 15 /2011.02.12.
Ostatnia aktualizacja: 2011.02.20 godz. 18:25
|